Miért mi vagyunk a megfelelő partner?

KONKURENCIA ÉS VERSENYTÁRSAK

Kutatók megfigyelték, hogy azokon a piacokon, ahol legalább 3 versenytárs van jelen, ott az egyes vállalkozás nagyobb árbevételre tesz szert, mintha egyedül lenne. Természetesen így van ez az ingatlanpiacon is. Ahol van verseny, ott ingatlanforgalom is van.

A versenytárs inspirál, innovációra serkent, eredményeket teremt, lehet tőle tanulni, együtt lehet vele működni, tehát természetes velejárója az érett, működő piacnak.

A KÉTFÉLE VERSENYTÁRSI FORMA

BELSŐ VERSENYTÁRS

Nagyobb ingatlanközvetítők alkalmazta stratégia, amely szerint egy adott területen nagy számban vannak hozzá köthető ingatlanirodák. Ez a helyzet feszültséget teremthet, sokszor nehezen kezelhető, a verseny ellen van. Az Immo1-nél ez nem fordulhat elő, hiszen a piac méretéhez és a partneri és üzletkötői megélhetéshez szabjuk az irodák számát. 

KÜLSŐ VERSENYTÁRS

Ebben az esetben különböző elképzelésű cégek, akár különböző ügyfélkört megszólítva versenyeznek vagy működnek együtt az ügyfelek „kegyeiért”. Az Immo1-nél ugyan nagyon sok módszerben és megoldásban a versenytársai előtt járunk, mégis hiszünk abban, hogy az ellenőrzött keretek alapján meglévő együttműködés mindkét félnek jót tesz.